ali ste vedeli da ima PODJETJE NEOLIFE POLNOVREDNA ŽIVILA
Moč polnovredne
hrane: raznovrstnost in sinergija
Sinergija | iz grške besede synergos, συνεργός, ki pomeni delati skupaj
se nanaša na pojav, ko dva ali več elementov, ki delujejo skupaj, ustvari večji efekt, kot bi ga ustvaril seštevek efektov posameznih elementov.
Znanstveniki si že več kot sto let prizadevajo, da bi v hrani našli tisto, kar vzpodbuja energijo in vitalnost. Do nedavnega so raziskovalci skoraj vedno izhajali iz farmacevtskega vidika in iskali posamezne snovi. Iskali so »tisto nekaj« kar deluje. Po desetletjih neuspešnih poskusov je postalo
jasno, da ne gre za »tisto nekaj«. Dejstvo je, da je odnos med polnovredno hrano in hranilnimi
snovmi, ki jih ta vsebuje ter med celicami, tkivi, organi in sistemi, ki sestavljajo človeško telo, zelo
zapleten in vključuje na stotine sinergijskih delovanj. Nov način razmišljanja oziroma nova paradigma je vse pogosteje prisotna v vodilnih svetovnih znanstvenih revijah. Čeprav čaka znanstvenike še dolga pot, novo razumevanje že predstavlja priložnost za prevzem nadzora nad našim zdravjem.

Karotenoidi in omega-3
maščobne kisline nudijo največjo zaščito Mnogo znanstvenih del kaže na pomen skupin hranil iz polnovredne hrane. Ti
dokazi niso nikjer bolj prepričljivi kot pri karotenoidih in omega-3 maščobnih kislinah. Najbolj pomembno sporočilo, ki ga je treba prenesti na zdravstveno osveščene potrošnike, se nanaša na koristi, ki jih imajo, če v svojo prehrano vsakodnevno
vnašajo raznolike hranilne snovi. Najnovejša znanstvena dognanje to le še potrjujejo


Karotenoidi: mnogo več kot

beta-karoten



PREBERI VEČ>>>>







Manj poznani karotenoidi
končno dobivajo pozornost, ki si jo zaslužijo

CAROTENOID
COMPLEX


vsebuje 15 karotenoidov
alfa-karoten,
beta-karoten,
cis-beta-karoten,
gama-karoten,
zeta-karoten,
likopen,
cis-likopen,
lutein,
zeaksantin,
alfa-kriptoksantin,
beta-kriptoksantin,
violaksantin,
kantaksantin,
kapsantin,
kriptokapsin
Poleg vzajemnega, sinergijskega odnosa
med vsemi člani družine karotenoidov,
so večje pozornosti znanstvenikov
deležni tudi nekateri manj znani
karotenoidi, med njimi alfa-karoten,
alfa-kriptoksantin in beta-kriptoksantin.
Študija, ki je bila leta 2009 objavljena v
reviji Carcinogenesis2 je pokazala, da
 beta-kriptoksantin,
poleg tega da
je antioksidant, vzpodbuja tudipopravilo
 poškodb
DNA, ki jih povzroča oksidacija.
Kantaksantin: Raziskovalci so v reviji Journal of Food
Science3 prikazali ta edinstveni karotenoid kot
močno sredstvo proti nevrodegenerativnim motnjam.

Kapsantin:
Barvit karotenoid, ki prihaja iz rodu Capsicum, družine
rastlin, ki vključuje rdečo papriko. Iz podatkov, objavljenih
marca 2009 v Food Reviews International4 je razvidno, da
ima kapsantin antioksidativno delovanje.
RAZNOVRSTNOST HRANIL
GNLD-jev Znanstveno-svetovalni odbor je, kot prvi na svetu,
 razvil polnovredno prehransko dopolnilo iz karotenoidov,
ki zagotavlja celotno družino karotenoidov, prisotnih v korenju,
paradižnikih, špinači, rdeči papriki, breskvah, jagodah in marelicah.
Kako pomembna je prisotnost teh karotenoidov pri zagotavljanju
 zdravja je potrdila tudi znanost. Carotenoid Complex je še

GNLD razlika
Spoštovanje raznolikosti načrta Narave v človeški prehrani je že od nekdaj temeljno načelo GNLD-jevega pristopa k zdravemu prehranjevanju. Prvi korak je bil vedno iskanje polnovrednih živil
kot vira hranilnih snovi. Razvoj procesov in tehnologij, potrebnih za ugotavljanje, povezovanje in zagotavljanje popolnih družin hranilnih snovi, ki so prisotne v človeški prehranjevalni verigi, je bil vedno zaščitni znak GNLD fi lozofi je. Testiranje in dokazovanje njihove učinkovitosti na meji prehranske znanosti se odražata na neprekosljivosti izdelkov že desetletja. Za vse, ki želijo svojemu telesu vsak dan zagotoviti kar potrebuje in kar mu je namenila narava, je GNLD najboljša, če ne celo edina, izbira.

 


Člani našega Znanstvenosvetovalnega odbora aktivno izvajajo pomembne raziskave, o katerih tudi redno objavljajo članke v uglednih znanstvenih publikacijah. Zaščitni znak SAB-a zagotavlja najboljše, najvarnejše in najučinkovitejše izdelke na svetu.

Preberi več >>

Prijavi se na e-novice

Vaše Ime
Vaš e-mail naslov
 strinjam se s pogoji



ali ste vedeli da ima PODJETJE NEOLIFE POLNOVREDNA ŽIVILA
Moč polnovredne
hrane: raznovrstnost in sinergija
Sinergija | iz grške besede synergos, συνεργός, ki pomeni delati skupaj
se nanaša na pojav, ko dva ali več elementov, ki delujejo skupaj, ustvari večji efekt, kot bi ga ustvaril seštevek efektov posameznih elementov.
Znanstveniki si že več kot sto let prizadevajo, da bi v hrani našli tisto, kar vzpodbuja energijo in vitalnost. Do nedavnega so raziskovalci skoraj vedno izhajali iz farmacevtskega vidika in iskali posamezne snovi. Iskali so »tisto nekaj« kar deluje. Po desetletjih neuspešnih poskusov je postalo
jasno, da ne gre za »tisto nekaj«. Dejstvo je, da je odnos med polnovredno hrano in hranilnimi
snovmi, ki jih ta vsebuje ter med celicami, tkivi, organi in sistemi, ki sestavljajo človeško telo, zelo
zapleten in vključuje na stotine sinergijskih delovanj. Nov način razmišljanja oziroma nova paradigma je vse pogosteje prisotna v vodilnih svetovnih znanstvenih revijah. Čeprav čaka znanstvenike še dolga pot, novo razumevanje že predstavlja priložnost za prevzem nadzora nad našim zdravjem.

karotenoidi
maščobne kisline nudijo največjo zaščito Mnogo znanstvenih del kaže na pomen skupin hranil iz polnovredne hrane. Ti
dokazi niso nikjer bolj prepričljivi kot pri karotenoidih in omega-3 maščobnih kislinah. Najbolj pomembno sporočilo, ki ga je treba prenesti na zdravstveno osveščene potrošnike, se nanaša na koristi, ki jih imajo, če v svojo prehrano vsakodnevno
vnašajo raznolike hranilne snovi. Najnovejša znanstvena dognanje to le še potrjujejo

Omega-3 in





PREBERI VEČ>>>>





Omega-3 maščobne kisline
povečujejo koristi karotenoidov:
sinergija znotraj sinergije


Manj znane omega-3 maščobne kisline pridobivajo vse večji pomen

OMEGA-3
SALMON OIL PLUS


SINERGIJA ZNOTRAJ SINERGIJE
Z Omega-3 Salmon Oil Plus
zagotovite vašemu telesu
polnovredno prehrano,
ki jo potrebuje za dobro
delovanje.

Ob vse boljšem razumevanju zapletenosti omega-3 maščobnih kislin, prihajajo v središče pozornosti tudi nova imena hranljivih snovi. Za dokosapentaenojsko kislino ali DPA je danes znano, da igra pomembno vlogo sama zase ali v kombinaciji
z EPA in DHA. Eikosatrienojska kislina (ETE) in eikosatetraenojska kislina (ETA) sta ključni hranljivi snovi pri vzdrževanju vnetnega ravnotežja.
DPA:
Prvi dokazi o obstoju še ene omega-3 maščobne kisline, ki se imenuje dokosapentaenojska kislina, so se pojavili leta 2000. Od tedaj mnogi članki poudarjajo pomen DPA, predvsem v sinergiji z ostalimi omega- 3 maščobnimi kislinami. V reviji Progressive Lipid Research5 leta 2011 so raziskovalci objavili, da je DPA v zaviranju zlepljenja trombocitov bolj učinkovita kot EPA in DHA. V septembrski izdaji revije Atherosclerosis6 so raziskovalci zaključili, da je nizka raven DPA pomemben neodvisen napovedovalec tveganja za nastanek oblog. Nizko raven DPA so enačili z večjim tveganjem. Še naprej pa se pojavljajo novi dokazi o pomenu DPA v telesu, vključno s pomočjo nadzorovanja izražanja genov, ki sodelujejo v sintezi maščob7 in nadzorovanju vnetij.5
ETE, ETK in EPK:
trojna moč O Eikosatrienojski kislini (ETE), Eikosatetraenojski kislini (ETA) in Eikosapentaenojski kislini (EPA), treh članih družine omega-3 in skupaj znanih kot »eikozanoidi«, se še vedno pojavljajo novi dokazi. Skupaj delujejo protivnetno, kot protiutež omega-6 maščobnim kislinam, ki povzročajo vnetja in dominirajo v sodobni prehrani. So tudi gradniki omega-
3 »autakoidov«, ki imajo pomembno vlogo v funkciji telesne samoozdravitve.8 Za ETE se je izkazalo, da imajo nekaj pomembnih zmožnosti. Raziskava, objavljena v Korean Journal of Medical Science9 kaže, da ima ETE foto-zaščitni učinek
na človeško kožo. Ločena študija objavljena v isti reviji10 je pokazala, da ETE (lokalna uporaba) lahko ščitijo pred UVžarki,
ki povzročajo fotostaranje in imajo potencial za preprečevanje in zdravljenje vnetij, ki jih povzročajo UV-žarki.
GNLD razlika
Spoštovanje raznolikosti načrta Narave v človeški prehrani je že od nekdaj temeljno načelo GNLD-jevega pristopa k zdravemu prehranjevanju. Prvi korak je bil vedno iskanje polnovrednih živil
kot vira hranilnih snov
i. Razvoj procesov in tehnologij, potrebnih za ugotavljanje, povezovanje in zagotavljanje popolnih družin hranilnih snovi, ki so prisotne v človeški prehranjevalni verigi, je bil vedno zaščitni znak GNLD fi lozofi je. Testiranje in dokazovanje njihove učinkovitosti na meji prehranske znanosti se odražata na neprekosljivosti izdelkov že desetletja. Za vse, ki želijo svojemu telesu vsak dan zagotoviti kar potrebuje in kar mu je namenila narava, je GNLD najboljša, če ne celo edina, izbira.

   

 


Člani našega Znanstvenosvetovalnega odbora aktivno izvajajo pomembne raziskave, o katerih tudi redno objavljajo članke v uglednih znanstvenih publikacijah. Zaščitni znak SAB-a zagotavlja najboljše, najvarnejše in najučinkovitejše izdelke na svetu.

Preberi več >>

Prijavi se na e-novice

Vaše Ime
Vaš e-mail naslov
 strinjam se s pogoji



ali ste vedeli da ima PODJETJE GNLD POLNOVREDNA ŽIVILA
Moč polnovredne
hrane: raznovrstnost in sinergija
Sinergija | iz grške besede synergos, συνεργός, ki pomeni delati skupaj
se nanaša na pojav, ko dva ali več elementov, ki delujejo skupaj, ustvari večji efekt, kot bi ga ustvaril seštevek efektov posameznih elementov.
Znanstveniki si že več kot sto let prizadevajo, da bi v hrani našli tisto, kar vzpodbuja energijo in vitalnost. Do nedavnega so raziskovalci skoraj vedno izhajali iz farmacevtskega vidika in iskali posamezne snovi. Iskali so »tisto nekaj« kar deluje. Po desetletjih neuspešnih poskusov je postalo
jasno, da ne gre za »tisto nekaj«. Dejstvo je, da je odnos med polnovredno hrano in hranilnimi
snovmi, ki jih ta vsebuje ter med celicami, tkivi, organi in sistemi, ki sestavljajo človeško telo, zelo
zapleten in vključuje na stotine sinergijskih delovanj. Nov način razmišljanja oziroma nova paradigma je vse pogosteje prisotna v vodilnih svetovnih znanstvenih revijah. Čeprav čaka znanstvenike še dolga pot, novo razumevanje že predstavlja priložnost za prevzem nadzora nad našim zdravjem.

Da bi nahranili, zaščitili in obnovili svoje celice,
 jim morate zagotoviti ravnovesje različnih hranilnih snovi iz polnovrednih živil - lipide in sterole iz polnovrednih žit, antioksidante iz sadja in zelenjave, omega-3 maščobne kisline iz rib in osnovne vitamine in minerale.


Ključna sta hranljivost in raznolikost
Ideja, da obstajajo cele družine hranljivih snovi, ki delujejo posamezno ali v sinergiji z drugimi snovmi, je temeljno načelo raziskav in izdelave prehranskih dopolnil GNLD. Verjamemo, da ima narava vedno svoj razlog in temu pravimo »slediti načrtu Narave«. To nam omogoča oskrbo s polnovrednimi dopolnili, ki nam nudijo oboje, hranljivost in raznolikost. Na pravilnost našega razmišljanja kažejo tudi zadnji znanstveni dokazi.








Pro Vitality+ vsebuje


ESSENTIAL VITAMIN & MINERAL
 COMPLEX, ki nud

i širok spekter
 vitaminov in mineralov, vključno z železom, ki so zelo pomembni za vašo energijo, vitalnost in mnogo funkcij v telesu. Spodaj si lahko ogledate glavne funkcije vitaminov in mineralov v telesu.


 

Minerali


Cink ima vlogo pri presnovi kislin in baz, maščobnih kislin, ogljikovih hidratov, beljakovin in sintezi DNA, poleg tega ima vlogo pri plodnosti in razmnoževanju ter prispeva k vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi.
Baker prispeva k prenosu železa v telesu ter k normalni obarvanosti las in kože.
Mangan prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k ohranjanju zdravih kosti in nastajanju vezivnega tkiva.
Selen ima vlogo pri delovanju ščitnice, imunskega sistema, ohranjanju zdravih las in nohtov, ter pri nastajanju semenčic.
Krom ima vlogo pri presnovi mikrohranil in prispeva k vzdrževanju ravni glukoze v krvi.
Jod ima vlogo pri kognitivnih funkcijah in nastajanju ščitničnih hormonov ter normalnemu delovanju ščitnice.
Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, prenosu kisika v telesu, kognitivnih funkcijah ter pri delovanju imunskega sistema; prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri delitvi celic.

Vitamini


Vitamin A ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ohranjanju vida in zdrave kože.
Vitamin B1 (Tiamin) ima vlogo pri normalnem delovanju srca in psihološkem delovanju.
Vitamin B2 (Riboflavin) ima vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk, prispeva k ohranjanju zdrave kože ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Vitamin B6 prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju imunskega sistema in pri uravnavanju delovanja hormonov.
Niacin prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkemu delovanju.
Vitamin B12 prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema in imunskega sistema ter ima vlogo pri delitvi celic.
Folna kislina (folat) prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo. Prispeva tudi k nastajanju krvi, delovanju
imunskega sistema ter ima vlogo pri delitvi celic.
Pantotenska kislina ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev
živčnih impulzov ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje
žil, kože, kosti, zob in dlesni; ima vlogo pri delovanju
imunskega sistema (tudi med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej), psihološkemu delovanju, zaščiti celic pred oksidativnim stresom in povečuje absorpcijo železa
Vitamin D prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja, k delovanju mišic, kosti in zob ter ima vlogo pri delitvi
celic.
Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
GNLD razlika Spoštovanje raznolikosti načrta Narave v človeški prehrani je že od nekdaj temeljno načelo GNLD-jevega pristopa k zdravemu prehranjevanju. Prvi korak je bil vedno iskanje polnovrednih živil kot vira hranilnih snovi. Razvoj procesov in tehnologij, potrebnih za ugotavljanje, povezovanje in zagotavljanje popolnih družin hranilnih snovi, ki so prisotne v človeški prehranjevalni verigi, je bil vedno zaščitni znak GNLD fi lozofi je. Testiranje in dokazovanje njihove učinkovitosti na meji prehranske znanosti se odražata na neprekosljivosti izdelkov že desetletja. Za vse, ki želijo svojemu telesu vsak dan zagotoviti kar potrebuje in kar mu je namenila narava, je GNLD najboljša, če ne celo edina, izbira.

 


Člani našega Znanstvenosvetovalnega odbora aktivno izvajajo pomembne raziskave, o katerih tudi redno objavljajo članke v uglednih znanstvenih publikacijah. Zaščitni znak SAB-a zagotavlja najboljše, najvarnejše in najučinkovitejše izdelke na svetu.

Preberi več >>

Prijavi se na e-novice

Vaše Ime
Vaš e-mail naslov
 strinjam se s pogoji